logo_ms

MIEKE STIKKELBROECK

GOUDSMID

 

home

studio

restyle

expo

flashback stock contact
 

hand

arm

hals

oor

broche

edelstenen

kindersieraden

herensieraden

 

 

meesterteken_ms


Mieke Stikkelbroeck

Sedert het halen van mijn vakdiploma's ben ik zelfstandig gevestigd. Elk sieraad dat het atelier verlaat, is voorzien van mijn meesterteken en keurteken voor zilver of goud dat door Waarborg Holland in het sieraad is geslagen.

Werk in opdracht of veranderen van dierbare oude gouden sieraden in een nieuwe creatie (restyle) is mijn core business. Bedrijven, instellingen, clubs of verenigingen, kunnen bij mij terecht voor het maken van erespelden, jubileumsieraden, logo of sigillum in zilver of goud.

1975 diploma juwelier
1976 diploma goudsmid
1981 lid GBK kunstenaarsorganisatie
2008- jan 2015, docent edelsmeden De Lindenberg / Vrije Academie Nijmegen

 

 

Orafarte : Orafo + arte

Goudsmid zijn, ambachtelijk werk uitvoeren en kunstenaar zijn tegelijkertijd, zie ik als een uitdagende combinatie, als bron voor het scheppen. Vorm en techniek beschouw ik als gelijkwaardige elementen in mijn ontwerpen. Met mooie sieraden, in beide opzichten, wil ik graag mijn meesterschap bewijzen.

Een technisch mooie uitvoering, materiaalkeuze, kleurenrijkdom van emailles, of de pracht van een edelsteen, maar zeker ook de beeldtaal van het ontwerp, geven het bijzondere gevoel een unieke en persoonlijke creatie te dragen. Een sieraad dat voor altijd herinnert aan het unieke moment van het krijgen en bij welke gelegenheid.

 

 

 

 

Copyright © 2014 Mieke Stikkelbroeck